torsdag 31 december 2009

Målsättning 2010

Nu på årets sista dag är det väl dags att formulera någon slags målsättning för 2010. Man ska kanske inte ställa upp för stora krav, det blir inte alltid som man har tänkt, men samtidigt kan det vara bra att ha formulerat sina tankar så att fokuseringen blir bra. Så min planering blir ungefär så här:

Vallning: Efter att ha klarat vallhundsprovet så tände det verkligen till, vi måste bara starta i åtminstonde två-tre IK1. Det är inte så stor skillnad mot vallhundprovet, förutom längre hämt och delningen, men det är svårt för de flesta så vi ska nog inte göra bort oss mer än någon annan. Träningsmässigt får vi träna vidare på att gå rakt på fåren, bättre flankeringar och få ner intensiten i starter. Visselsignalerna ska vi öva mycket på.

Lydnaden: Vi måste bli säkrare och inte nolla några moment, flera av våra 260 - 270 poäng är ju med ett nollat moment, så att vi ska kunna ligga på 280 - 290 stadigare är ett mål. Sen att komma över 300 poäng någon gång vore häftigt. Kan vi höja oss dit så kommer SM av bara farten. Med tur och ett resultat till över 280 kan det vara möjligt att komma med till årets SM redan, kanske man kan säga att vi inte har något där att göra men det vore häftigt att göra ett hyfsat resultat i den miljön, så att få ett första pris på kvaldagen det är den målsättning jag har.

Så träningen framöver kommer att ha fokus på fria följet, vittringen och dir apporten. Sen tappar vi enstaka poäng här och där så det kanske är lika bra att ha fokus på alla moment!!

Bruks: Tyvärr Christina... tiden räcker inte till och det blir brukset som får ligga lågt. Inte mycket mer att säga om detta.

Klubbarbete: Jag har tackat ja till sekreterarposten i Botkyrka brukshundklubb, få se om jag blir vald... men klarar jag bara av det så känns det som en spännande utmaning.

Det verkar som Brukshundrörelsen står inför en vansklig period, övergången in i den nya tiden kan bli svår. Avgången av de äldre som har varit stommen i framförallt bruksgrenarna kommer att bli kännbar, låt oss hoppas att det blir till det bättre. Ibland känns det som ett under att lydnaden bl.a. kommit så långt som den har med det motstånd som finns inom SBK, främst då på lokalklubbsnivå. Nå det kanske är nog om detta ämne här.

I övrigt hoppas jag mest att Lakrits får fortsätta att vara frisk och kry. Att vi kan träna vidare och ha så kul ihop som vi haft hela tiden. Ska försöka hänga med på så många kurser och läger som det går.

Första kursen kommer faktiskt i övermorgon, i Rättvik, en dag med Christina som kursledare. Åtta ekipage plus åhörare i körhallen. Ska bli kul och lärorikt.

Så Gott Nytt År till de som läser detta!!

1 kommentar: