måndag 4 januari 2010

Grattis Leif o Kiwi !!

Det är bara att bocka och buga, Leif och Kiwi är uppe i absoluta Sverige eliten nu, tjugoförsta plats i Dogmatix listan, 297,17 poäng.

Jag var med som observatör på ännu en tävling, Fagersta i ridhus där både Leif W och Christina var anmälda, jag var också anmäld ett tag men backade ur eftersom det skulle bli så hemskt kallt. Nu vart det bara minus femton cirka men det är bra kallt att lägga hundarna framförallt om dom har lite päls på magen som Lakrits. Det skulle bli fjorton hundar till start något men det blev bara sex som kom.

Christina gick som nummer två och gjorde ett hyfsat program, man ser att Miloo har grundträningen men att det blir för lite vardagsträning, en genomkörare av programmet på IKEA parkeringen under långresa två dar innan tävlingen var det visst sen en dag i bur under tävlingskursen i Rättvik. Så med tanke på den uppladdningen blev det bra, sitt istället för ligg på dumrutan gav en 6 där, släppte apporten vid ingången samt väldigt snea sittande gav en femma där sen gick hon nog framåt något på fjärren med en 8, detta ihop gav till slut 273,5 och en andra placering i tävlingen.

Sen som fjärde ekipage gick Leif, nu trodde han att dom nollat platsen eftersom Kiwi lagt sig på grannens kommando men han hade satt henne upp igen och lagt rätt. Men dom fick en 8 där och domaren bestämmer. Sen gjorde dom ett jättesnyggt program där Kiwi ändå lyckades ta hänsyn till gråsparvarna på banan! Så betygen vart 8,10,8,10, 10,9,10,10,10,8, vilken serie! summa 298 poäng och förstås vinst. Ska bli kul att se hur bra dom kan bli!

Dagen innan hade jag och Lakrits varit med på en tävlingslydnadskurs i Rättvik. Ett gäng från Nedansiljans brukshundklubb hade hyrt den omtalade körhallen i Rättvik och bokat Christina som kursledare för en dag. En hade hoppat av så jag fick chansen att vara med, toppen! Bara att få vara i körhallen är otroligt bra, jättestor och uppvärmd! Det var minus tjugotvå utanför! Så tillsammans med ett jättetrevligt gäng så vart det en perfekt genomkörare, mycket träning på olika moment och faktiskt så fick jag inte så mycket skällning?? Kanske för att dom andra var där? Ja ja så kan det bli. Men så ska man nog göra då och då, få en koll på hur man jobbar.

Så i det hela en kanontrevlig resa till Dalarna som jag absolut skall göra igen, jag har hört mycket gott om tävlingarna där uppe och dit ska vi flera gånger!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar