söndag 6 december 2009

Lydnadstävling i Smedjebacken


Så var det avklarat, inomhustävling och tvådelad tävlingsplan. Man kan väl sammanfatta det hela med: massor av intryck och inte så lyckat framträdande.

Vi kom upp till Smedjebacken på fredagen efter att vi varit hos Leif W i Eskilstuna och kört ett vallpass, det var ju ändå på vägen och vi vill inte missa vallningen. Efter lunch åkte Lakrits och jag uppåt och var uppe i god tid. Vi skulle ju få träna innan tävlingarna på lördag, eftersom det tog en stund innan det var vårt pass kunde vi sitta och titta på SBK,s talanggrupp som hade hallen innan oss och det var lärorikt, dom tränade hundarna en och en, bl. a. körde dom fritt följ med jättemycket störning, hela gruppen följde med den som tränade ganska nära, hunden skulle då ha fullt fokus, såg jättebra ut. Sen mötte vi Jouko och Lena som hade ordnat träningspasset i hallen för vår grupp. Vi var väl ett tiotal som spred ut oss på planen (dessutom kom Leif W upp bara för denna träning!), och med två timmar på oss vart det väldigt bra träning, dessutom ställde Jouko och Lena upp som tävlingsledare som dom proffs dom är. Jättetack! Tyvärr kanske, körde vi rutskick mm efter förra årets planuppställning, vi kanske skulle sökt "värsta tänkbara uppställning" vilket det blev på tävlingarna.

Så till tävlingarna på lördag morgon kom det tolv till start, bl.a. då dom av talanggruppen som tävlar elit, vi lottades som nr fem. Med delad tävlingsplan och två domare/tävlingsledare gick det ganska snabbt, tyvärr kanske för det var jätte intressant att kolla ekipagen innan. Sen vart det vår tur och det var helt klart det längsta fria följet hitills, blandat sakta/språng och vanlig marsch bl a vänster om halt från språngmarsch! Men eftersom vi har ff som sämsta gren var det ingen höjdare, fast kanske att det var så långt gjorde att fick vi pressa lite var en fördel, mycket gnäll förstås. Det vart en femma, men ok det var tufft. All heder åt tävlingsledaren som vad jag kunde se körde perfekt med alla ekipage. Efter inkallningen bytte vi plan, första momentet med konskick rakt mot läktaren och nära ingången till planen med folk och hundar fem sex meter bakom konen. Rutskickslinjen längs med målet förbi alla fotbollslinjer vilket en del hade besvärligt med, vi skulle ha övat!

Resten gick väl så där, Lakrits var helt klart störd av miljön, dessutom vart det så tyst att det vart konstigt, alla viskade och smög, iallafall i början så Lakrits var väldigt fokuserad på alla som smög omkring i kanterna, jättekonstigt. Vi fick dåliga betyg på det mesta men jag försöker förtvivlat tänka på att det var en test och första försök inomhus. Så med 245 p och en nionde plats av tolv känns det inte toppen precis.

Sittande i grupp: 8 (nosar oroligt)
Platsliggande: 10
Fritt följ: 5 (dk,okoncentrerad,håller ej pos.,sitter ej)
Stå,sitt o ligg u marsch: 5,5 (fritt följ, missad pos)
Ink. med ställ o lägg: 9,5 (ngt sent lägg, avstannande)
Sändande m lägg o ink: 7,5 (extra kom. vid ruta, tempo dåligt mot ruta)
Apport m dir: 9,5 (dåligt avslut)
Hopp/app.: 9,5 (dåligt avslut)
Vittringsprov: 7 (tugg)
Fjärr: 6 (missad pos, ngt segt)

Den stora behållningen var nog ändå att se talanggruppens prestationer, dom var i en klass för sig, visserligen ganska unga hundar som kan nolla ibland. Dom kan bli hur bra som helst!. Synd att vår Elsa (Borderness/tidigare talanggruppsdeltagare/snart med igen hoppas vi) inte var med!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar