fredag 30 april 2010

DM i Strängnäs

Igår, Valborgsmässoafton kl 18 00 gick årets lydnads DM, 14 st var anmälda från början, men när det kom till start var 8 på plats. Ovanligt stort manfall men antagligen var det landslagsuttagningen i Kristinehamn som drog, visserligen går det nu på lördagen men det blir ju en bit att åka.

Annars var det en trevlig tillställning, tävlingsledarna kom från Botkyrka BK så det var ju hemtamt. Nu är jag väl partisk men paret Glamsare gör alltid ett bra jobb. Planen var delad i två ringar med lite blandade moment och det är alltid roligt, dessutom en bra träning mot SM. Många kända ansikten i publiken så det är inte svårt att få bedömningar utifrån på vad som gick bra och mindre bra.

Första planen:

Fritt följ: 6 ( bedrövligt, luktigt och okoncentrerat)
Ink med ställ o lägg: 9 ( hyfsat)
Rutan: 8 (Lakrits stannar och luktar utanför rutan...har väl aldrig hänt!)
App. m hopp: 9,5

Andra planen:

Gå ruta: 9
App o dir: 10
Vittr. 9
Fjärr: 6,5 (dk, barn skriker nära, flyttar sig i sidled?? får vi jobba på).

Sitt o ligg i grupp: 10

Så summa 274,5 poäng och en tredje plats, faktiskt trevligt då vi ju representerar BBK i detta DM. Som enda lydnadshund från BBK (i elitklass) är det trevligt att visa att BBK kan. Dessutom får jag en extra poäng i "mesta o bästa" vilket kan behövas när nu bruksfolket kommer igång.

Mona Karlsson vann med ett jättesnyggt program utan några missar med Maud Eklund som tvåa, båda hade över tvåhundranittio poäng så vi hade en bra bit fram.

Jättesynd för Micke Ivanov som inte fick till det idag heller, förra gången var det rutan, nu gick den bra men det sprack på att "Roddan" lade sig på sittandet i grupp...trist när det inte vill sig!

Men en jättetrevlig tävling med många kända ansikten, jag blev t.o.m. intervjuad av Benny Hellis till BBK,s klubbtidning, häftigt! Hoppas att det går bra för alla från Botkyrka som idag lördag ska tävla i bruks,i det gänget finns större chanser till bra placeringar.

3 kommentarer:

  1. Grattis till Bronsmedaljen!!

    Jag o Micke kan bilda klubb.

    Idag debuterade jag den svart-vita faran, och fick 275.5 i Skultuna.

    KRAM SUSY

    SvaraRadera
  2. Hittade just hit på lite irrvägar i cyberspace, kul!
    Grattis till dina framgångar på DM:et, bra jobbat.
    Hälsningar från Jeanette med Zita

    SvaraRadera