söndag 18 april 2010

Lydnadstävling Botkyrka BK

Så var sista tävlingen inom kvaltiden för SM avklarad, under helgen går ca elva tävlingar av stapeln och Botkyrkas lydnadstävling var en av dom. Tolv ekipage kom till start, många som gärna ville ha några poäng till för att vara lite säkrare på SM start.

Upplägget för tävlingen var lite annorlunda, vi fick köra "gåruta", inkallning, hoppapport, vittring i första ringen och resten i andra. Jättekul och det gick undan, det löpte på jättefint och man fick lite tid mitt i programmet för att dra igång hunden. Tyvärr missade Susy med Tara igen, Tara lade sig på sitt i grupp så var dagen förstörd igen, jättesynd, Susy behövde lite mer poäng.

Lakrits då? Jo jag försökte verkligen få kontakt med samma känsla som Skultuna men det ville sig inte, något fick Lakrits att sitta och lukta i vinden vilket medförde att han satt och viftade på svansen under sittande i grupp, läskigt men det gick bra. Gå rutan, jättebra positioner men dåligt fritt följ och fria följet konstigt, dålig kontakt men överdrivet plogande, fick gå konstigt för att inte trampa på honom. Tror dessutom att varenda sittande var snett utom några som inte var sittande alls.

Poäng: Sittande i grupp: 10
Platsliggande: 10
Fritt följ: 6
Gå ruta: 10
Inkallande: 9
Rutan: 8,5
Apportering: 10
Hoppapport: 10
Vittring: 9,5
Fjärr: 9

Summa: 292,5 poäng

Och med detta kom vi upp några placeringar till sextionde plats på kvallistan, få se om vi kan ligga kvar där och slippa reservplatserna, fast alla säger ju att det blir ett antal reserver som kommer med. Löp, skador och andra skäl gör ju att alla sextio inte kommer till start, så ännu en gång, sista gången för detta år, nu är det bara att vänta på slutställningen som borde var klar efter någon vecka eller så.

Jättekul att Ann och Christer var där med Ice, konstigt att han är så lik Nick till utseende och sätt, precis samma stil eller är det så att matte och husse som präglar hundarna till deras personlighet?

Sist men inte minst, Borderness på både första och andra plats på dagens tävling, Leif W med Kiwi kom på andra plats, snyggt!!

3 kommentarer:

  1. GRATTIS!!! Man måste ha lite is i magen om man fixar sista kvalpoängen så här dagarna innan kvalperioden går ut har jag märkt... Och det hade ni ju definitivt :)

    SvaraRadera
  2. Grattis! Jag kommer att heja på er på SM!

    SvaraRadera