söndag 9 maj 2010

Lydnadstävling i Katrineholm

Jag vet inte riktigt hur jag ska ta dagens tävling... antingen som katastrof eller som en bekräftelse på det som jag redan vet, det är svårt med en lukt och kontrollfreakshund.

Det har ju gått bakåt en del, resultaten siffermässigt har dalat, 294, 292, 274 och dagens 259, samtidigt har Lakrits alltid gått bäst efter ett uppehåll och nu kommer tävlingarna för tätt. Samtidigt har vi försökt jobba med bättre belöningar och få det roligare, fast alla springmoment brukar funka ändå.

Idag var han luktigare än någonsin, med fradga runt hans nos försökte vi få kontakt och det gick inget vidare, på hans favoritspringsträckor gick han bitvis och det ger inga höga betyg.

259 poäng, med missade 9 poäng på dir apporten och 10 på fjärren så hade vi haft uppåt 280 poäng och det skall ju vara målet lite grann i år, 280 - 290 poäng, men det gäller att få dom också.

Sittande: 10
Platsligg: 9
FF: 6
Gåruta: 9
Inkall: 8
Ruta: 9
Apport: 5 (han skulle absolut till mitten)
Hopp: 10
Vittring: 9
Fjärr: 6,5 (dk, flyttar sig)

Summa 259

Vi var anmälda till em också men avstod, det blir inte bra att belöna, som det blir, hans dåliga uppförande. Nu får jag försöka utvärdera vad som gick fel och ha någon handlingsplan framöver. Nästa helg skall vi ju ha kennelträff med Christina och det blir jättebra.

Annars riktigt trevliga hundar, en elit debutant, Kronvallarens Limbo gjorde nog bland det snyggaste programmet vi sett, ett perfekt fritt följ som fick en tia och resten fram till vittringen var i absolut toppklass, sen lite strul men dom fick 297? något, fantastiskt!! Det syns faktiskt vilka som tillhör det absoluta toppskiktet, det är en klass för sig. Susy T kunde var nöjd, Tara satt på sittande i grupp och de gjorde sen ett riktigt fint program.

1 kommentar:

  1. Va gullig du är! Måste tyvärr hålla med om att ni har JÄTTEFINA moment, men tappar minst 20 poäng på nosandet. (Röstar på frys!)

    Limbo var GRYM att se, säker en blivande SM-vinnare!
    Vi ses snart hoppas jag.

    KRAM Susy

    SvaraRadera