fredag 13 november 2009

Styrelsemöte och novemberträning


Så har ännu en vecka gått, styrelsemöte, sena träningspass och vallning. På klubben hade vi styrelsemöte, de vanliga rapporterna från sektorerna, ekonomigenomgång samt vilka som ska på kurser och fortbildning. Det som skiljde mot föregående möte var väl styrelsens beredning inför medlemsmötet nästa vecka, SBK kräver ju att alla lokalklubbar ska anta nya stadgar och det är väl OK, men att de nya stadgarna kommer att ha medlemsmötena som högsta bestämmande organ, trots att det inte kommer så många på dessa möten är konstigt. Jag har inte sett välbesökta medlemsmöten på någon annan brukshundklubb iallafall och det känns lite nedsättande mot den valda styrelsen, den som är vald att företräda klubben. Man hade ju haft chansen att hitta på en annan ordning i den nya stadgan.

Träningen så, jag gillar verkligen novemberträningen, mörka disiga kvällar på klubben, lite frusna är vi på träningsplanen, mörkt frånsett från ljuset från strålkastarna. Ibland är det något annat ekipage längre bort, klubbstugan låst och igenbommad. Man undrar lite varför man inte sitter hemma framför teven men Lakrits behöver sin träning och om några veckor är nästa tävling och då är det väl värt det, att man hållt ut.

Idag fredag följde Agneta med Dennis med till vallningen i Eskilstuna, jättekul. Det är trevligt att se andra med sina hundar, andra fördelar och problem. Idag tränade Lakrits och jag mycket på fösning, framför allt att han ska gå rakt på under fösningen, blev väl lite bättre, sen tränade vi en del på att förlänga hämten med tanke på IK1 längder, gick ganska bra och riktigt roligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar