söndag 25 mars 2012

Åter till träning...


Nå, tävlingen i Gävle var inget att hänga i julgranen så att säga, alltid kul att vinna men alldeles för låga poäng. Men mest av allt, så sega moment har vi inte haft tidigare.

Visst man kan skylla på att det var blött och lerigt, men nu måste farten ökas, lite ovant.
Så i fredags fick vi chansen till kommendering borta i Eskilstuna, den plats som kommer att vara till helgens tävlingar. Toppen !

Synd bara att det inte vart så toppen precis… solen sken, helt fantastiskt ute med perfekt temperatur och Lakrits seg som aldrig förr, i stort allt jättedåligt, konskicket hade han aldrig gjort tidigare, vittringen.. jag tror han lyfte alla utom den rätta och en jätteseg fjärr.
Som tur var så hade vi trevligt fikasällskap av Ann och Leif W men det var ingen rolig träning. Det stora beskedet från träningen (och Gävle) är att jag måste börja med fartträning, jag har ju snarare behövt bromsa honom men nu är det bara att ansluta till ”fartträningsgänget”.

Det var ju inte så roligt precis, slarvigt segt och fel, ihop med vårt dåliga fria följ.

Fast det kommer alltid en ny dag, nu redan på lördagen och en ny chans till kommenderingsträning, den här gången på Nynäshamns Bk, Buster kommenderade och vad händer? Lakrits var hur snabb som helst, snygga stopp och en toppenträning, visst vittringen vart fel första försöket men sen jättetoppen.. undrar vad det beror på?
Normalt ska man väl ta på sig skulden självt, på något diffust sätt ger man fel signaler som sänker hunden? Eller är det så att hunden är som folk är mest, bra och dåliga dagar, jag undrar.

1 kommentar:

  1. Det vet väl alla att Nynäsluften gör underverk!

    SvaraRadera