söndag 18 mars 2012

Årsdebut!

Äntligen var det dags för tävling igen.... debut för året och debut för ny klubb! Vi kommer att tävla för Hölö Mörkö Bk i fortsättningen.

Vi var anmälda till Gävle Bk,s tävlingar, lite chansning, dels med vädret och dels med startiden (med tanke på resvägen). Vädret klarade sig bra men startiden åtta på morgonen, två timmar dit plus marginaler, det liknar brukset lite för mycket. Men det var bara att sticka iväg. Var det gäller vädret eller snarare hur mycket snön dragits sig bort var en annan sak, nu var större delen av planerna isfria men tyvärr rätt blöta, nu brukar det inte vara ett problem för Lakrits med blöta planer men vi skulle ha tränat på sådant underlag ändå.

Nu var det blötan som ställde till det, inte bara för oss utan de flesta verkade ha problem.

Vi blev lottade tvåa av sju som kom till start. Ett jättebra startnummer för då kan man värma upp under tiden hunden innan går och ändå starta tidigt.

Gruppmomenten gick bra med tior inklusive intransport utan koppel! Fria följet fick vi bara en 5:a på, men ok Lakrits ville inte sitta i halterna, inte alls, utan jag sa till en hel del gånger och han släppte en del dessutom så jag skall nog vara glad åt min femma. Fast det positiva var att han faktiskt gick rätt hyffsat, sett ur min vinkel, dessutom nästan helt tyst, något pip var det nog.

Z:at gick på rätt sur mark och jag tyckte faktiskt att det gick jättebra.. lite segt sättande men bra ställande och läggande och faktiskt riktig bra transport... men 7,5 i betyg så vi tyckte uppenbarligen olika, domarn och jag.

Inkallning, 6,5 poäng, ändå konstigare för han sprang rätt bra, stoppen var inte så bra och ganska ok vid konerna men 6.5 kommer jag inte ihåg när vi hade sist.

Rutan då.. kanske inte högsta fart men han sträckte ut i galopp, rätt snyggt men ställde sig i bakkant, två extra kommandon för att han skulle stå säkrare, snyggt in sen men dk på sittandet. 7,5, ok då.

Apportering, nia trots ett extra kommando för att få in honom i cirkeln, synd att han slarvar med konställandet på tävling, aldrig annars.

Hoppapport, 9:a, långsamt sättande.

Vittring, 9:a. långsamt sättande, nu var det lite tugg och lite trav in så här var det kanske lite mycket med nian.

Fjärr, 9:a, lite segare än vanligt, så bra betalt ändå.

Det kändes väl inte så toppenbra efter men jag trodde vi hade klarat oss utan någon nolla och hundarna efter hade problem de också med en del nollor.

Nu visade det sig att vi kom på första plats med 260,5 poäng, lite förvånande för det var några schäfrar som gick jättefint, men ok då! Dessutom har Hölö Mörkö Bk extra poäng i sitt "Mesta och bästa" för placering så det satt ju bra! Och som sagt, det är roligare att vinna trots dåliga poäng än att komma mitt i prislistan!

Jättekul att träffa Christina med Simon, Lena och Kryddan och inte minst Louise med Hobbe som testade ettan för första gången? Dom kom inte så bra men dom moment som fungerade var det enbart tior på så det är bara en tidsfråga innan det sitter helt!

Sen sedvanlig avslutningslunch på Gävlebro som förr, jättetrevligt att ha de nya i gänget med. Det kan bli en jättetrevlig fortsättning på våra valpträffar/tävlingsmöten om det fortsätter så här!

Jag följde med Christina på ett kort uppletandepass efter maten, vi vallade en smal korridor med bra djup, fyra fem föremål och Miloo är härlig att se, vilken fart hon har! Sen Hanni, ett år gammal drygt och jättetrevlig att se, avspänd men ändå explosiv och en jäkla fart!

Lakrits fick sitt första uppletande på minst tre år, kanske mer och han kom ihåg riktigt bra! Han var utanför det vallade och han hittade ett föremål som han fortsatte inåt rutan med men han kom och avlämnade rilktigt bra men framför allt så visste han exakt vad han skulle göra! Toppen.. det blir nog att ta upp uppletandet igen, åtminstonde på kul! för det var det!

2 kommentarer:

  1. En första placering är aldrig fel. och ett fritt följ utan nästa något pip måste vara värt allt smör i Småland

    SvaraRadera
  2. Tråkigt med ny klubb, vi kommer sakna dig! Skönt med en debut utan nollor :)

    SvaraRadera