söndag 3 oktober 2010

Städdag på klubben!

Det är rätt fantastiskt, vi hade städdag på klubben, information om detta på hemsidan och på alla anslagstavlor. Vi är drygt fyrahundra medlemmar och hur många kommer? Fem stycken! (Ture borträknad, anläggningschefen bör vara på plats) Alla som klagar och vill ha en prydlig anläggning, var var dom? Konstigt, men å andra sidan fick vi ordentligt med hamburgare och visst hade vi en trevlig dag. Vad ska man göra? Svårt att veta, vi i styrelsen får prata vidare och kanske kommer vi på en bra idé en vacker dag.

Annars hade vi en fin valldag hos en sjuk Leif W på fredagen, vi var alltså Buster med Vilja och jag med Lakrits. Jag tycker allt att det fungerar bättre med Lakrits för varje pass, antingen det eller att fåren blir mer invallade för varje gång för nu fungerar det riktigt bra. En misstanke som styrks av att det går ruskigt bra att dela, hur enkelt som helst. Sen går fåren nästan självmant in i fållan och vill inte komma ut? Märkligt..har vi blivit så bra?

Vilja är lite knepigare, mycket jakt och skällande utom när hon får gå bakom och fåren går undan, hon kanske behöver vara tryggare med fåren för att det ska släppa?

Provade också att valla med Kiwi eftersom Leif varit sjuk en vecka. Vi har ju ändå känt varandra hela Kiwis liv. Vi har tränat ihop i flera år och hon har bott hos mig, okej, ett dygn för några år sen, men ändå... Så vi skulle prova, det var ju ändå hemma hos Kiwi med får som hon kände väl... Men det gick inte alls, hon följde med fem meter och med stor ångest la hon sig på mitt kommando... sen fick det vara nog, snabbt tillbaka till sjuka husse på verandan. Så var det med det, en total flopp. Leif W får rasta sin hund själv i fortsättningen!

3 kommentarer:

  1. Föreslår att du "rastar" Imma nästa gång! Hon skulle bli överlycklig :-D

    SvaraRadera
  2. Ha ha, stackars lilla Kiwi, du måste ju vara snäll mot henne!

    SvaraRadera
  3. Det är många som tillhör FFF-arna (Finn Fem Fel). Ha det, Buster.

    SvaraRadera