söndag 17 oktober 2010

Dags att ta stygnen

Imorgon ska vi ta stygnen, skönt! Lakrits är rätt laddad av att hållas lugn, så lugn man kan få honom att vara. Jag har inte velat att han ska satsa för mycket med tanke på såret, men nu har träningen kommit igång.

Annars har ju alla tävlat verkar det, dom sista fina tävlingarna innan snö, slask och kyla. Många gör jättefina resultat, undrar om inte kvalgränsen till lydnads SM blir rekordhög till nästa år, jag har inte erfarenhet att bedömma det riktigt, men vi får se.

Vilja o Kerstin har tävlat i Östhammar, det gick inte helt enligt planerna, men i trean är det svårt så dom behöver någon tävling till för att få sitt efterlängtade LP. Christina med Izzy var på Strängnäs för att klara spårappellen, hörde att spåret gått bra men inget sen... tolkar det som att det inte gick bra men man får inte glömma att det är Christina å då brukar det bli uppflyttning, vi får se.

Var i Eskilstuna i fredags och blev kommenderad av Leif W, superbra träning vi tränar alldeles för lite i tävlingsmiljö. Bara att bli kommenderad drar fram pip och gnäll. Alla moment går riktigt bra utom fria följet som vanligt. Nu har vi inte tävlat så mycket men tränat desto mer senaste tiden, har försökt bygga från början med genomtänkt belöningsfrekvens å så. På träning har det blivit bättre, mycket bättre men så fort vi kommer på planen med kommendering faller vi in det gamla, Lakrits tycker att det är dags för belöning och blir frustrerad och då kommer pipet. Samtidigt blev jag klar över att jag blir hemskt tveksam i hur jag skall göra och den tveksamheten smittar av sig till Lakrits. Leif hade en del synpunkter som jag faktist skall ta till mig, vi måste få bort gnället! Sen det eviga problemet, att träna tävlingsmässigt... mer kommendering, mer gruppmomentsträning och mer träningstävling om det bara går att få till!

3 kommentarer:

  1. Ha ha, vi klarade oss allt! Fullt på spåret men sedan orsakade vi några glada skratt på lydnaden.....

    SvaraRadera
  2. Oj oj oj, de som du just beskriver i fria följet , kommendering= pip!!
    Samma här! :( Knut blir helt galen.
    Men så är dom ju släkt med varandra oxå!
    Roligt att läsa om er.
    Hoppas lakrits kryar på sig snart.
    Mvh Jennie & toppborders knut.
    (nezzy är knuts mormor) ;)

    SvaraRadera
  3. Hoppas nu att önskad effekt uppnås. Tur att tävlingarna avtar så har ni tid på er att "komma igen" :-)

    SvaraRadera