söndag 10 oktober 2010

Dopingträsket mm.

Lakrits är sjukskriven! visserligen självförvållat av mig men ändå... Fast han tar det jättebra. Lakrits blev kastrerad i torsdags... Vi höll på att hamna i dopingsträsket men vi klarade oss. Tänkte ju mycket på kemisk kastrering för att kunna backa ur om vi inte fick rätt respons, så jag började kika på nätet och insåg att det inte är enkelt hur dopingreglerna fungerar.

Kemisk kastering har sex månaders karenstid efter avslutad behandling med det medel som används till hanhundar, eftersom chipet fungerar i sex månader blir det en period av tolv månader som det inte går att tävla, (kollat med SKK). Kemisk kastrering dock ok för tikar (enl. nätet). All medicinsk kastrering går under dopingreglementet men har en generell dispens från SKK.

En annan regel som finns som jag undrar hur den efterlevs är att om man masserar sin hund för stela leder, så är det sju dagars karens... (enl. nätet) lika om man har det berömda täcket för stela leder (ej kollat).

Så enda valet var att kastrera på riktigt, stackarn. Skulle hämta honom vid fyra på torsdagseftermiddagen men då dom skulle ta bort tryckförbanden så blödde han rätt mycket, så det vart en ny sövning och mer operation då dom tog bort lite mer. Nio fick jag hämta honom på kvällen, lite glad trots allt att blödningen inte hände hemma. Första natten hade han nog rätt ont men sen har det läkt bra tycker jag, han får Metacam varje dag i en vecka (trettio dagars karens efter avslutad behandling) samt antibiotika mot infektioner.

Men nu är det gjort och det är bara att hoppas att allt blir bra.

Vilja har gått kurs på Färingsö i helgen, Kiwi har tränat sök på klubben och Ice och Izzy har gjort sitt MH så allt löper på, hoppas på mer rapporter i dagarna!

5 kommentarer:

  1. Hej Leif.
    Så du bestämde dig till slut i fall. Hoppas för allt i världen att det inte blir några komplikationer nu utan att allt går bra. Dopingreglerna är besvärliga och nog främst avsedda för hundar på kapplöpningsbanor.

    ha det så bra, vi ses
    Benny

    SvaraRadera
  2. Det var snabba beslut, men lika bra det! Kommer säkert bli jättebra detta. Krya på Lakrits och ha det så bra

    SvaraRadera
  3. Kiwi saknar Lakrits, suck ingen att tackla.
    Krya på dig snabbt Lakrits, även fåren hälsar.

    SvaraRadera
  4. Konstiga dopingregler. Fast det där med back-on-track-täcken har de ju tagit bort iaf :) Hoppas det läker fint nu då så är ni snart ute på banorna igen! Funderar ju på att kastrera Juni också...

    SvaraRadera
  5. Nu blir ni livsfarliga! Hoppas Laktits snart mår Tip-top igen!
    Kram Susy

    SvaraRadera