tisdag 15 juni 2010

Tre dagar till SM!

Tre dagar kvar!! vad borde man göra? träna eller vila? finns det något recept inför SM start?

Tävlingen på BBK förra veckan vart bra tycker jag... inga missar direkt och en bra genomkörare av momenten. Vi har tränat med SM ordning på momenten efter det, kanske inte så mycket, men ändå. Kanske att en träningstävling med hela uppställningen som slutat i lek och skoj hade varit bra, men inte så enkelt att få till. En kväll blev det en trevlig promenad med Susanne och Anja istället, skogspromenad med bad, det gillar Lakrits iallafall.

Igår var vi på Hölö Mörkö BK och körde igenom SM-programmet med mycket lek och spring. Vi gjorde på ett sätt som jag tycker är lite kul. Istället för att vara på planen (som var upptagen av agility) tränade vi på parkeringen framför planen, mitt bland folk och hundar (kanske inte så många men ändå..) samtidigt som agilityhundarna höll på med sitt. Det är en rätt bra koncentrationsövning, t.ex. sitta och ha fokus samtidigt som det går förbi en annan hund precis bakom. Sen blir det annorlunda hela upplägget.

Nu tror jag iof sig att tävlingsstörningsträning skall vara just med inriktning på tävling och i den miljön med de störningar som blir just där så annan träning ger bara en generalisering av träningssituationen i allmänhet men som sagt man får vara nöjd med det som går att få till.

Vi åker till Karlstad imorgon torsdag, Leif W och många andra har anlänt nu tidigare i veckan. Det skall bli trevligt att träffa alla man känner.

Kan vi lekträna på planerna vid tävlingsområdet så får det bli bra, att känna på atmosfären på själva området med korta sekvenser till träning med mycket lek så tror jag att det blir bra.

Eller inte men vi får se.. snart är det över å då vet vi!!

Tusen tack för alla lyckönskningar!!

1 kommentar:

  1. Söndag kväll. En och en halv dag efter SM, och ännu ingen uppdatering???
    //Stefan

    SvaraRadera