måndag 28 juni 2010

Halvårssummering

Så är det bara några dagar till att halva 2010 har försvunnit.. och hur har det gått då?

Målsättning i år var om jag kommer ihåg rätt att bli säkrare på resultat kring 280 - 290 med något resultat över trehundra, om möjligt kvala till SM samt starta i någon IK1 (vallning).

Delvis har vi uppnått denna målsättning, delvis gick det åt skogen. Inomhustävlingar var inte vår grej helt enkelt. Lakrits stora hobby, förutom tävlandet, är att lukta efter tikar och utanför ridhusen på vintern hittade han dom!! Eller om det är att urinen inte bryts ner på vintern eller/och att alla kissar utanför ingången vilket det nu är. Så att få kontakt med Lakrits vintertid är inte enkelt, minst sagt, så efter några försök gav vi upp den karriären. Sommartid tycks det fungera bättre, vi hade luktproblem på en tävling, Katrineholm Bk, som var bedrövlig och tendenser på DM på Strängnäs Bk men annars har det gått bra.

En sak som inte ingick i årets planering var frågan om kastrering. Efter vintern men framförallt efter Katrineholmstävlingen kom ju frågan upp, kastering eller ej.. Flera av hanarna i lydnadstoppen är kastrerade och efter vad jag förstår, med mycket gott resultat men att göra det är värre. Det tar emot för jag tror på Lakrits, hans framåtanda och lekvilja, hans träningsvilja och tuffhet. Jag gillar hans stil helt enkelt och i bakhuvet finns att det vore kul med en klonad kopia av honom som nästa hund, hur det nu ska gå till... fast inte till vilket pris som helst!

Vi har startat på fem utetävlingar plus SM kvalet. SM är så speciellt så det vill jag räkna bort också. Så på de fem tävlingarna har vi ett snitt på 279 poäng, från 294 ner till 259 (Katrineholm) och det är ju ok efter målsättningen. Tar vi med samtliga poängtävlingar inklusive SM kvalet, har vi ett snitt på 267 trots allt.

Nu kommer Nynäscupen som nästa händelse, två dagarstävling med massor av tävlande. Nu är den tävlingen också lite egen, över trettio deltagare varje dag i elitklass.... Efter de tävlingsdagarna kommer förhoppningsvis vardagstävlingarna igång igen och förhoppningsvis också att målsättningen kan fullföljas, vi får se!

1 kommentar: