lördag 15 maj 2010

En bra dag...och ändå så dålig.

Kennelträff i Gävle....kan man ha det så mycket trevligare, träffa gänget och alla hundarna. Lilla Ice som blivit så stor och duktig och vilket väder!! Nääe så mycket bättre kan nog jag inte ha det.

Avfärd i relativt tidigt (för oss icke bruksfolk), fick sällskap av Leif W som samåkte, perfekt för att gå igenom alla viktiga hund och hundägarhändelser inklusive relationer, mycket viktigt! Frågan om Lakrits framtid som okastrerad fick också en del tid, frågan bara om jag skall våga ta upp frågan inför Christina...

Men vi kom upp till Gävle BK, Lena P frisk och kry, Ann och Christer och Christina med Simon sen vi Leifar, kanske inte så många men det blir rätt många hundar ändå. Tanken med dagens träning skulle vara att träna i SM ordning med all störning vi bara kunde få till inklusive fladdrande plastband. Så upp med band och bana, vilka som skulle vara störning, Ann fick sitta och ropa kommandon lite planlöst, klappa i händer och hålla i några hundar.

Så med denna ordning körde vi igång och oj vad dåligt det gick, milt sagt hade vi all problem, problem som vi inte haft förrut, väldigt givande verkligen. Jag var helt säker att Lakrits skulle klara banden men vad fel jag hade, det tog en god stund att få honom intill banden i momenten, så här finns det att träna på!

Men alla tre hundarna fick en genomgång med kommendering enligt SMuppställning och sen en del fri träning så det måste väl räknas som en kvalitetsträningsdag med mycket störning, toppenbra!

Sen som för att slå på en som redan ligger visade Ann med Ice ett supersnyggt klass ett program med ett fritt följ som man bara kan drömma om, det ska vara Lena med Kryddan då som gör det lika snyggt... och det gjorde hon.

Så efter en dag med knäckt självkänsla åkte vi till Gävlebro och avslutade med mat och diskussioner kring dagen och massa annat hundsnack, inklusive en eventuell kastrering av Lakrits, vi får väl se hur det blir med det till slutet av sommaren.

Nu gäller det att tänka till kring denna träning, vad går att träna på? Vad går att förbättra på en månad? En sak är säker, massor av störning behövs, plastband, folk och hundar hur man nu fixar det? Men allt nu är av godo tror jag iallafall.

3 kommentarer:

  1. Ja, ja, vi får nog träna lite till.

    SvaraRadera
  2. Ha ha Leif, ja, du....inte var det så här vi hade tänkt oss det......tanken var att vi stärkta och glada med full tillförsikt inför framtiden skulle lämna kennelträffen men så blev det ju inte....men roligt hade vi i alla fall! :-)

    SvaraRadera
  3. Förresten, du skriver lika bra som den andre, du borde också ge ut en bok! ;-)

    SvaraRadera