söndag 23 januari 2011

Tävlingar i Katrineholm

Borde väl ha suttit och skrivit på årsberättelser mm inför klubbens årsmöte, men det är tid än och dessutom har inte alla skickat sitt material än. Så eftersom det var ett jättefint startfält i Katrineholm så åkte jag dit å tittade istället.

Vi borde väl tävla vi också men inomhus är inget för oss tillsvidare, jag har ju också en plan för att få till bättre fritt följ... i teorin alltså. Vi får se. Hur som helst, det skadar inte att ligga lågt ett tag tror jag.

Lena med Gubben inklusive större delen av Katrineholmsgänget, Lotta med Tindra m.fl. och inte minst Leif W med Kiwi. 13 st kom till start i ett jättefint ridhus så det var bra förrutsättningar. Tävlingarna genomfördes jättebra, möjligen väl långa transportsträckor mellan momenten vilket gjorde att det tog rätt lång tid, men så blir det ibland. Kanske låg ingången och med det störande hundar ganska nära konskicket till rutan så att hundarna blev påverkade, några så att det förstörde hela momentet, om man ska klaga på nåt. Jättebra domare, rätt återhållen betygsskala men väldigt konsekvent.

Lena med Gubben gick först och som vanligt riktigt bra, det syns att det är klass när dom gör sitt program. Här såg man också att domaren lade sig ganska återhållet i skalan men dom tog också segern med 289 p.

Den som var jättekul att se var Christian med Limbo som jag inte sett sedan i våras. Christian går och uppträder föredömligt på banan, det känns som det borde vara lätt för hunden med en förare som är tydlig och beslutsam hela tiden, jättesnyggt. Dom låg jättebra till ända fram till vittringen som bara gav en sexa, fjärren sen en sjua. Domaren gav de flesta sju - åtta i fjärren, stenhård där tydligen men konsekvent. Christian hamnade på en andra plats med 284 p.

Leif W då? Dom slutade på en fjärde plats med 270,5 p. Trots allt ganska bra i ett startfält som liknar SM. Leif var inte speciellt nöjd "Vi fick vad vi var värda, vi är inte bättre" bevingade ord som Leif sa efteråt. Egentligen inga fel, lite nosningar, en tass som flyttade sig i dumrutan, en "feg dirigering" i rutan men kanske mest några steg för mycket i ställandet på inkallningen. Så istället för 9 - 10 ligger dom med 8 - 9 och som sagt en väldigt tuff bedömning i fjärren, en sjua. Svårt att bedömma varför men domaren låg lågt där hela tiden som sagt.

Det var en om något långdragen tävling men väldigt intressant, lärorik och som vanligt jättetrevligt att träffa folk. Inte dumt alls att kunna sittta inomhus i serveringen och titta på tävlingarna.

1 kommentar: