söndag 5 september 2010

Världens bästa Kiwi!



Etta och cert på lördagen i Strängnäs BK,s elitsök, länsmästare i lydnad med 290 poäng på söndagen! Jag har bara ett ord för Kiwis prestation... Respekt!

Borderness Kiwi, 3,5 år och halvsyster eller lite mer till Lakrits. Samma hanhund, Viggo, men äldre halvsyster, Miloo, som mamma.

Den mest egensinniga hunden jag vet, bor på en hästgård med sex? Islandshästar och med åtta leasade får. Har full koll på hela gården vilket innebär att alltid ha koll på var fåren är, aktar sig dock för hästarna, matte blir inte glad om hon ser vallförsöken. Vaktar också en del, t.ex. ska man nog inte sticka in fingrarna i hundburen när husse inte är med, då kan hon vara lite skarp. Däremot hälsar hon med hela kroppen i det fria, jag har fortfarande fotspår ovanpå instrumentbrädan sen jag inte hann öppna dörren fort nog men hade sidofönstret öppet.

Relationen med Lakrits är ju lite knepig.. Kiwi försöker valla honom, försök som övergår till tacklingar och närgågna anfall som Lakrits tar med upphöjt lugn, inget man behöver reta upp sig för, ganska länge. Men sen kan det tända till, Lakrits säger till på skarpen och Kiwi ger sig.... en stund... och så är det igång igen. Kanske inte så kul att se på men vilka relationer är det?

Men gäller det tävling så är det en annan hund eller om det gäller vallning, som förbytt. Hon har rusat igenom klasserna upp till lydnads SM 2010 med en 29,e plats. Fixade vallhundsprovet lätt som en plätt och har en sökkarriär på gång med alltså sitt första cert idag.

Stort grattis till helgens vinster!!

2 kommentarer:

  1. Släkten är bäst!
    Kul skrivet, och ordet respekt är passande!
    Se nu till att ni laddar till KM! Såklart ni är BBK´s bästa ekipage!
    Kram Susy

    SvaraRadera