söndag 19 september 2010

Grattis Miloo och Kiwi!!

Ännu en segerrik helg för Borderness, Christina o Miloo med uppflyttning till elitspår på lördagen och 290,5 poäng/vinst i lydnadsklass på söndagen. Verkligen snyggt vilket dessutom höjer deras SM poäng i lydnaden till en säker nivå. Stort grattis!

Kiwi gjorde det igen... ett cert till i söket, suveränt! Nu har dom två och har väl snart det tredje och ett championat till. Blir det ett utställningschampionat som nästa mål? eller spårchampionat? Kiwi är ju rätt ung så undrar om dom inte kommer att ta alla brukschampionat, inget förvånar.

Lakrits o jag tränar på som vanligt vilket känns jättebra, fina höstkvällar på klubben, helt suveränt. Vi ska väl inte slita ut uttrycket som man hört rätt mycket, men "på träningen fungerar allt jättebra".

Nu ser vi fram mot Botkyrkas Bk,s lydnadstävlingar på söndag, många anmälningar i alla klasser och det första försöket från klubbens sida att låta en vanlig officiell tävling vara grund för klubbens lydnadsKM. Man får anmälningarna att fungera på nätet, anmälningstider mm fungerar som vanligt så det blir nog toppenbra. Framförallt att alla klasser är med på ett bra sätt. Jämfört med 2009 års KM då lydnadsklass fick gå på ledig tid i klubbens bruksKM, så vart det inte så bra heller. Ska bli spännande!

Jag var och tittade på en lydnadstävling med mycket trassel av olika slag, såg då hur viktigt det är att lydnadsklassen får egna funktionärer, en utbildning för tävlingsledare och domare. Den tävlingen jag såg på visade dessutom att det är jätteviktigt att funktionärer får träna på klubbarnas träningstävlingar och då kan få respons på hur dom agerar.

Man kan tycka att det inte gör så mycket med schabbel men det är ju en dålig bild av klubben, en och annan åker ju från tävlingen arga som bin. Dessutom för tävlande med första försöket i en ny klass, skapar det osäkerhet i onödan.

Så fram för bättre utbildning av våra funktionärer!

Var också och tittade på Kerstin med sin Valltösens Vilja, en fantastiskt fin liten Kiwi-kopia, lika liten och intensiv, lika bitchig också.. (Vilja alltså!) hon ska ha koll på omgivningen och är rätt egensinnig. Fast hon har slutat med sina kontrollvarv runt lydnadsplanen vilket Kerstin tycker är rätt skönt.

Dom gjorde ännu ett försök på trean, ett första pris och några andra pris hitills. Det man slås av är att det är nyttigt med med att stanna i klassen ett tag, åtminstonde med sin första hund i lydnadsklass.

Man ser nu att programmet är riktigt genomarbetat, dom utstrålar säkerhet i många moment men gör fortfarande en del missar.. den här gången i rutan och hoppet (tjuvstart) men 9 på sättande, 9 på inkallning (jättesnyggt) 8 apport, vittring 8 och fjärr 9,5. Lite sämre på plats och sittande i grupp men vilka poäng det kan bli med allt på plats!

2 kommentarer:

  1. trevligt att ses igår! Visst är det trist när det blir sånt där "schabbel". Det är ju inte bra reklam för klubben. Ska försöka ta upp det på något sätt, en öm tå kan jag tänka mig dock...

    tjing

    SvaraRadera
  2. Sådant där schabbel får det bara inte bli på tävling.....Jag kommer hålla tummarna hårt för er på söndag! :-)

    SvaraRadera