lördag 7 juli 2012

Hjälp...

Jag hade ingen aning om att en valp kissar så mycket, har inget minne av att Lakrits kissade så här? Fast då bodde vi i villa, nära ut och lättare att hantera på alla sätt. Nu är det lägenhet med tre trappor upp.. och ner. Man säger ju att han ska ut efter att ha sovit, ätit och lekt. Fast alla gånger mellan då? Ja,ja, valptiden är kort, sett i ett större perspektiv.

Annars går dagarna, vi försöker ha lite olika aktiviteter varje dag, stranden en dag, skogen en annan. Vi har varit en del på klubben och mest lekt. Lekarna blir mest att lägga lekgrunder med kamp och hämta kastgrejer. Kampa är roligast, hämta bollar inte fullt så roligt. Lite inkallningar blandat med namninkallningar och klickerövning.

Guinness och Lakrits börjar finna varandra lite bättre, Lakrits viftar t.o.m. på svansen när dom ses på morgonen. Guinness får lukta på Lakrits och söker sig närmre varje dag. Det blir nog bra detta.

Nu har det snart gått två veckor, så jag kommer att öka miljöträningsbiten, hittills har det mest varit skogen och stranden. Guiness råkade simma vid ett tillfälle, nu går han i till magen och visar ingen rädsla alls.

Nu får det utökas lite mer, ut lite mer utan Lakrits som stöd. Med Lakrits hade jag en lista på alla olika saker en valp behöver möta, det får väl bli så nu också.

Fast jag känner trycket att få med allt, både i miljöträningen men också att få grunderna rätt i träningen. Det är ju en så viktig tid detta, valp och unghundtiden. Sen är det svårare med två hundar, en hund är mer fokuserad på en själv, nu är det Lakrits som gäller utomhus. Det märks hur viktigt det är att få egentid med båda hundarna.

2 kommentarer:

  1. Inte lätt att bli småbarnspappa vid din ålder, tur att han är så himla go.

    SvaraRadera
  2. HEJ!
    Va fin han är, jag gillar ju svart-vita! Haha alla brukar försköna valptiden, men jag kommer mest ihåd det du skriver om, så skönt när de blir lite störr. Hoppas vi ses snart!

    STor Kram o stort Grattis till fina Guiness!

    SUSY

    SvaraRadera