måndag 26 december 2011

Allt var nästan perfekt....

Efter allt pipande och gnällande på tävling och med all misslyckad träning för att få bort det fanns det nästan bara en sak kvar att göra... börja drömma om perfekta yttre förhållanden... utomhustävling, plusgrader (så att Lakrits inte får köldkramp), rätt torrt (så att han lägger sig bra). Sen behövs bara att det blåser kraftigt och med en domare som hör dåligt... eller åtminstonde står långt bort på planen.. helst en snäll domare som ger höga betyg. Nu är det inte så enkelt att få till det på det viset i vintertid men drömma kan man!

För att det överhuvudtaget skulle kunna slå in så var vi anmälda till Östhammar Bk,s annandagstävling, en tävling som har blivit en liten tradition genom åren. Ibland har vi avbokat pga kyla eller snöstorm men några gånger har det fungerat. Vi var tre Bordernessekipage som var anmälda, Ann med Ice, Leif och Kiwi och jag med Lakrits. Totalt nitton ekipage i elitklassen från början, det skulle bli fjorton till start visade det sig.

Trot eller ej.. det vart nästan perfekt! 7-8 grader varmt med blå himmel! Blåst som jag ville, visserligen orkanvindar med stormfällda träd över vägen till Östhammar men helt perfekt kanske det inte kan bli.. anmälan vid åttatrettio, vinden börjar avta och så får jag startnummer ett... kan det bli bättre?

Nåja så långt, Lakrits tyckte väl att det får räcka så, fria följet med en sexa ok, följande moment rätt ok men så sprack det på dir apporten med en nolla och för säkerhets skull en nolla på vittringen också, totalt 227 p, när allt var nästan perfekt!

En tröst var attt Leif med Kiwi slog till och vann med 292 poäng, det var länge sen man såg Kiwi så snabb och precis, jättesnyggt! ingen tendens att bli låg som hon ibland blir. Ann med Ice på femte plats och vi på sjunde plats, kanske en liten tröst iallafall. Etta, femma och sjua av fjorton för Borderness.

Med fjorton ekipage tog det tid förstås, så det vart en lång men trevlig dag med mycket prat med medtävlare och fikastunder. Östhammar Bk hade fixat till det riktigt bra med trevliga funktionärer och ett fint klubbhus.

Jag har förresten köpt nya reglerna och det verkar som felen som fanns i förra utgåvan är borttagna, iallafall i bilderna så långt jag sett och Crister, du hade rätt , det är domaren som bestämmer om en hund ska rapporteras för störande av gruppmoment, precis som du sa!

2 kommentarer:

  1. Hej.

    Kul att du är igång igen och det går ju riktigt bra. Du känner ju till svagheterna men inte verkar ta det så allvarligt längre, utan lyfter fram det positiva.

    Önskar dig ett Gott Nytt År.
    Benny H

    SvaraRadera